U bent nu hier: Actueel > High performance boren

Actualiteit en Nieuws

High performance boren

High performance boren

2016-02-17

High performance boren bij Hanse staalbouw

Hanse Staalbouw bouwt complete bedrijfspanden in zowel de agrarische, industriële als de utiliteitssector, zowel  Casco als turn-key.

Omdat Hanse Staalbouw niet alleen nationaal actief is, maar ook ver buiten Nederland, diende de productietijden en kosten gereduceerd te worden naar marktconforme normen. Aan het begin van het productieproces staat de boorzaagstraat. Constructiestaal zoals HEA, IPE en UNP worden hier exact op maat gezaagd en voorzien van de nodige boringen, met name voor de kolommen en liggers van de staalconstructie.

Productieleider Sjoerd Verhoek en Tony Braspenning, Expert bij Quality Tools Holland, hebben samen een verbeterproces gestart. Een aantal kernfactoren die hierin een rol speelden zijn; verhoogde snijsnelheid, verhoogde voeding en stabiliteit van de boren. Tot dan werden HSS boren met koelkanalen toegepast. De doelstellingen zijn overtroffen met de Kennametal KSEM boorsystemen. De doorlooptijden zijn in hoge mate verkort, het productieproces is stabieler geworden en de standtijden van de boren zijn verhoogd.

Voor meer informatie:

http://www.qualitytoolsholland.nl/catalogus/producten/roterend-voor-inwendig/borende-gereedschappen/modulaire-boren-kennametal/systeem-ksem/

Terug naar overzicht