U bent nu hier: Actueel > Flexibele draaibank

Actualiteit en Nieuws

Flexibele draaibank

Flexibele draaibank

2016-02-23

Quick Change op draaimachines.

Wat we al jaren doen op freesmachines, kan nu op een draaibank.

Een klauwplaat wisselen in 1 minuut. Stationaire en aangedreven gereedschappen wisselen in 30 seconden. Op de TechniShow 2016 laat Quality Tools Holland zien hoe!

Iedereen die metaal bewerkt ervaart dat producten complexer worden, series kleiner worden en levertijden korter. Het plannen van werk aan de hand van het opgebouwd spanmiddel kan niet meer, daarvoor zijn de levertijden te kort geworden. Omdat werkstukken complexer worden, dient het ideale spanmiddel (klauwplaat, spandoorn, spantanginrichting) gebruikt te worden. Het snel kunnen wisselen van het spanmiddel is steeds vaker noodzaak. Ook de gereedschappen (stationair en aangedreven) dienen snel gewisseld te kunnen worden omdat de series nu eenmaal kleiner zijn geworden.

Forkardt ForChange

Met slechts 1 sleutel wordt het snelwissel systeem bediend. ForChange is even groot als de klauwplaat dus geen noodzaak tot kleinere klauwplaten. ForChange is tevens automatiseerbaar.

EWS Varia VX

Zwaarder verspanen met Varia VX is mogelijk door de conische klemming van de adapter. Door de vele adapters kan het ideale spanmiddel voor de gereedschappen worden toegepast. Met EWS Varia VX kan snel en veilig vanaf de machine revolver gewisseld worden en is voorinstellen mogelijk.

Kennametal KM systems

KM biedt veilig en zeer stabiel snel wisselen van stationaire gereedschappen, voorinstellen, 180° omkeerbaar, uitwisselbaarheid en een enorm programma aan adapters.

 

 

Terug naar overzicht