U bent nu hier: Actueel > CBN draadfrees op witgietijzer

Actualiteit en Nieuws

CBN draadfrees op witgietijzer

CBN draadfrees op witgietijzer

2017-10-17

CBN draadfrees op witgietijzer bewijst dienst bij van der Kuyp’s machinefabriek

Machinefabriek van der Kuyp uit Raamsdonksveer heeft al meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van metaalbewerking. Hun expertise ligt voornamelijk op het gebied van carrouseldraaien en kotterwerk. Veel verschillende materialen worden hier bewerkt waaronder steeds complexer te bewerken materialen.

Het efficiënt bewerken van wit gietijzer met hardheden tot 64HRC vergt nogal wat aandacht. Zo werd al lang een goede oplossing gezocht voor het schroefdraadfrezen tot 2xD. Groot probleem was het continue moeten bijstellen door snelle slijtage van het gereedschap, tandbreuk en in meerdere gangen moeten bewerken.

In samenwerking met Q.T.H. en JBO Boss is er een specifieke frees met CBN snijkanten ontwikkeld voor het frezen van deze draadgaten. Het resultaat is aanzienlijk. De standtijd is met de factor 8 verhoogd, de draadgaten zijn allemaal gelijk kaliber en de productietijd is versneld. Een ander groot voordeel is dat de draadfrees met nieuw CBN bezet kan worden wat zelfs kostengunstiger is dan een nieuwe volhardmetalen draadfrees.

Kees Lensvelt:Ik had al bij vele producenten naar een oplossing gezocht waarmee ik telkens maar kleine stapjes kon verbeteren. Ik was aanvankelijk sceptisch over de door Q.T.H. aangeboden oplossing. Omdat wij van Q.T.H. de garantie kregen dat het gereedschap zou werken heb ik de proef op de som genomen. Gelukkig maar, het is voor ons een enorm succes.”

Terug naar overzicht