Van Schijndel gebruikt voortaan vacuüm spantechniek bij nabewerkingen

Recent heeft van Schijndel Metaal uit Dongen succesvol het nieuwe vacuüm spansysteem van Tepas Clamping Systems in gebruik genomen. Omdat de werkstukken die Van Schijndel produceert steeds complexer werden, was er behoefte aan een extra spanmethode.

Complexe werkstukken eenvoudig opspannen.
De werkstukken, met boringen en kamers aangebracht door de lasermachine, die nog een extra machinale bewerking vragen, waren met de huidige spantechnieken lastig te verwerken.

Door gebruik te gaan maken van de Tepas BaseChuck met een PerfoPlate adapterplaat kunnen deze werkstukken, in de meeste complexe vormen, toch door middel van vacuüm gespannen worden. De microboringen van de PerfoPlate verminderen de lekkage zodanig, dat de bijbehorende waterring vacuümpomp dit met gemak kan verwerken.

Koelvloeistof probleemloos hergebruiken.
Bob van Dalen van Van Schijndel Metaal heeft gekozen voor de Tepas waterring vacuümpomp, waardoor het gebruik van koelvloeistoffen geen probleem vormt. Koelvloeistof die door de microboringen mee aangezogen wordt, zal in de waterringpomp afgescheiden en teruggevoerd worden naar de koelvloeistof tank van de Haas CNC machine.
 

 

De dagelijkse CNC operator van Van Schijndel, was betrokken bij de ingebruikname en gelijk enthousiast over de mogelijkheden, die de nieuwe vacuüm spanmiddelen bieden.